De mi is a deutérium?

Köztudott, hogy egy felnőtt ember szervezetének mintegy 60-70%-a víz. Természetes vizeink 140-142 ppm deutériumot tartalmaznak, mely élettani szempontból nem a legmegfelelőbb.

De mi is a deutérium?

A vízmolekulák egy része hidrogén és oxigénatomokon kívül deutérium atomokat is tartalmaz. A deutérium csupán annyiban tér el a hidrogénatomtól, hogy a proton mellett egy neutront is tartalmaz, ezért is nevezik gyakran nehézhidrogénnek. A 25 ppm azt jelenti, hogy egymillió hidrogénatomból 25 atom a nehézhidrogén, vagyis a deutérium atom. Az állatgyógyászati kutatások már bizonyították, hogy a szervezetben a deutérium megvonásnak jótékony hatása van a daganatos megbetegedések megelőzésében és a már kialakult daganat kezelésében, más gyógymódok együttes alkalmazásával. A 25 ppm-es Qlarivia kevesebb, mint ötöd résznyi deutériumot tartalmaz, mint a természetes víz, tehát a szervezet számára a deutérium megvonás jelentős. Somlyai doktor könyvére hivatkozással készítettünk egy rövid kivonatot a csökkentett deutérium tartalmú ivóvizek használati javaslatára vonatkozóan: Hogyan hat a deutérium csökkentett ivóvíz? A deutérium megvonás azért lehet alkalmas a daganatos sejtek elpusztítására, mert az alkalmazkodási folyamatban az egészséges sejtek élveznek előnyt. Ez azt jelenti, hogy a D-koncentráció egységnyi csökkenése stresszt indukál mind az egészséges, mind a daganatos sejtekben, csakhogy, az egészséges sejtek gyorsan alkalmazkodnak az alacsonyabb D-koncentrációhoz, míg a daganatos sejtek nem képesek erre, vagy csak jóval később. Ha eközben tovább csökken a deutérium koncentráció, ez azt eredményezi, hogy a daganatos sejt újabb stressznek van kitéve miközben még a korábbit sem tudta "lekezelni".

Miért célszerű a  csökkentett deutérium tartalmú vizet  fogyasztani?

Dr. Otto Heinrich Warburg volt az a német biokémikus, aki a sejtlégzés terén elért kiemelkedő munkájáért 1931-ben Nobel-díjat kapott és aki bizonyította: a rák kialakulásának elsődleges oka, hogy nem jut elég oxigén a sejtekbe, és így az egy másik energiaforrás felé fordul, és átáll az anaerob anyagcserére, miközben burjánozni kezd. Oxigéndús környezetben mindez nem történik meg! Kiknek hogyan ajánlott fogyasztani? Itt több csoportba sorolhatjuk a fogyasztókat, attól függően, hogy megelőzésre vagy már kialakult betegség kiegészítő kezelésére fogyasztjuk, illetve mely rizikófaktorba tartoznak azok, akik megelőzésre használják. A daganatos betegségek kialakulásának veszélye jellemzően a 40 év feletti embereket veszélyezteti. Egészséges embereknek megelőzés céljából nem szükséges a Dd-víz folyamatos fogyasztása, elégséges kúraszerűen 1-2 hónapig fogyasztani.

Hogyan osszuk el a dózist a nap folyamán?

A napi Dd-víz szükséges mennyiségét 1,5-2 dl-es adagokban célszerű elfogyasztani: -ébredés után 1 pohár Dd-víz, -a nap folyamán egyenletesen elosztva a többi, -az utolsó adagot lefekvés előtt. A Dd-víz fogyasztása 10-15 perccel előzze meg az étkezéseket, étkezés közben a hígított Dd-víz mennyiségén felül fogyasszunk el 0,5-1 dl hígítatlan 25 ppm-es Dd-vizet. Az egészséges embereket három kockázati csoportba sorolhatjuk: -Negyven évnél fiatalabb, betegségre öröklött hajlamot nem mutató csoport ( jó levegőjű környéken élő, nem dohányzó, egészségesen táplálkozó, rákkeltő anyagokkal nem érintkező, daganatos megbetegedésre való hajlammal nem rendelkezők). Esetükben a kúrát elég 3-4 évente megismételni. -Negyven évnél fiatalabb, de egy vagy több tényező tekintetében magasabb kockázati csoportba tartozó emberek ( szennyezett levegőjű városokban, ipari környezetben élnek, dohányoznak, helytelenül táplálkoznak, vagy öröklött hajlamuk van a daganatos megbetegedésekre.) Esetükben a kúra megismétlése 2-3 évente javasolt. -Negyven évnél idősebb, akár alacsony, akár magas rizikófaktorba tartozó emberek. Esetükben a kúra 1-1,5 évente való megismétlése javasolt.

Betegeknek:

A betegnek a Dd-vizet orvosával történt egyeztetés után, a javasolt mennyiségben, a konvencionális kezelésekkel együtt, illetve azzal összhangban kell alkalmazniuk. A megfelelő dózis: A deutérium-koncentráció csökkentésének mértékét két fő faktor határozza meg: 1. A csökkenés egységnyi Dd-víz elfogyasztásakor annál nagyobb, minél alacsonyabb a Dd-víz koncentrációja. 2.Minél kisebb térfogatú víztérrel rendelkezik. A kezelés céljának elérése érdekében az alábbi szabályokat kell betartani: -A betegnek megfelelő D-koncentrációjú készítményt kell kapnia. -A napi mennyiség el kell, hogy érje a szükséges szintet. -A Dd-víz hatását nem szabad lerontani normál D-tartalmú folyadék nagy mennyiségű fogyasztásával. (Forrás: Somlyai Gábor: Győzzük le a rákot!)

Fogyasszák egészségükre a Qlarivia 25 pmm deutériummal csökkentett ivóvizet!

Ár Radar árösszehasonlító és piac