A lúgosításról

Dr. Robert Young sejtszinten kimutatta, tapasztalta ennek káros hatásait: ahogyan tönkremennek sejtjeink, táptalajt biztosítanak a mikroorganizmusok túlzott elszaporodásához, majd ahogyan ezek erjesztik testünkben a cukrokat, a fehérjéinket és a zsírt, méreganyagokat termelnek, amelyeket savaknak nevez. Ezek hozzák létre azokat a tünetegyütteseket, amelyeket mi betegségeknek nevezünk.

Elmélete szerint tehát erre az egyetlen betegségre, egyetlen gyógymód létezik, mégpedig az, hogy szervezetünk sav-bázis egyensúlyát helyreállítjuk, erőteljes lúgosító diétával, majd a helyreállt állapotot fenntartjuk a megfelelő táplálkozással és életvitellel.

Mindennapi életünk során három jelentős savasító hatás ér minket:

Egyik a stressz, melyre alapvetően szüksége van a szervezetnek, azonban manapság a túlhajszolt életmód mégis rengeteg egészségügyi problémával lát el minket.

Másik a szervezetünkbe bekerülő méreganyagok, melyek a tisztítószerekből, kozmetikumokból, az ételeinkből, az italainkból, a levegőből kerül testünkbe.

Hamadik savasító hatás pedig a táplálkozásunk, mely túlnyomórészt savasító ételekből áll (húsok, tejtermékek, cukrok, kenyérfélék, gabonák, tészták, magas cukortartalmú gyümölcsök, stb.).

Mindhárom tényező jelenléte savas méreganyagokat termel szervezetünkben, és ha több méreganyag keletkezik, mint amit a szervezetünk kezelni tud, akkor ezek a méreganyagok elraktározódnak a szerveinkben, szöveteinkben és ott betegségeket okoznak, elhízáshoz, vagy túlzott lesoványodáshoz, gyors öregedéshez vezetnek.

E folyamat lelassításához és visszafordításához lúgosító életmódra kell váltanunk.

Táplálkozásunkban a helyes arány a 80% lúgos és 20% enyhén savasító étel legyen. Lásd a lenti felsorolást az ételek pH-járól.

Kerüljük az adalékanyagokkal teli előregyártott élelmiszereket, olvassuk el mindig, hogy milyen összetevőkből készültek és válasszuk a bio, natúr élelmiszereket. Rengeteg friss, nyers árut fogyasszunk, a zöldségeket inkább csak rövid ideig pároljuk, esetleg süssük, ahelyett, hogy szétfőzzük puhára őket, mivel úgy egészségesebbek, értékesebbek.

Méregtelenítsük rendszeresen szervezetünket, igyunk sok tiszta vizet és használjunk természetes étrend-kiegészítőket, -vitaminokat a szintetikusok helyett.

Óvjuk kezünket a vegyszerektől, bio, vagy növényi tisztítószereket használjunk, természetes kozmetikumokkal kényeztessük bőrünket.

Ár Radar árösszehasonlító és piac